Witte tanden

Stralend witte tanden binnen één uur. Bij WIT wordt het gebit veilig en effectief gebleekt met behulp van een ledlamp en een bleekgel. In deze bleekgel zit 6% waterstofperoxide, waardoor de gel voldoet aan de Europese richtlijnen en wetgeving.

 • Witte tanden vanaf € 250,-
 • 8 à 9 tinten wittere tanden
 • Binnen één uur witte tanden
 • Veilig en pijnloos tanden bleken

Afspraak maken Contact opnemen

Hoe krijgt u wittere tanden?

Bent u niet gezegend met witte tanden en stoort u zich hier erg aan? Niet getreurd, er zijn oplossingen! Met een behandeling tanden bleken geniet u binnen no time weer van mooie witte tanden. Ook is het mogelijk om uw tanden thuis te bleken: comfortabeler kan het niet!

De behandeling voor witte tanden

Bij WIT kunt u ervoor kiezen om uw tanden te laten bleken in de tandartspraktijk van WIT of thuis met een thuisbleekpakket. In beide gevallen controleert de specialist het gebit op gezondheid. Deze dient in goede staat te zijn voordat we starten met tanden bleken.

De werkwijze van tanden bleken in de tandartspraktijk

Na de controle van het gebit stellen we eerst de actuele kleur van de tanden vast met de Vitapan kleurschaal. Aan de hand van deze kleurschaal wordt ook duidelijk hoeveel tinten lichter uw tanden zullen worden.

Nadat het resultaat met u besproken is, plaatst de tandarts een wangspreider in uw mond om het gebit bloot te leggen. Daarna dekken we het tandvlees af met een rubberen lapje en smeert de tandarts de lippen ter bescherming in met een masking cream. Vervolgens smeert hij de tanden in met een blekende gel voor witte tanden. Wanneer er een ledlamp op de gel wordt gericht, verdwijnen aanslag en vuil van de tanden en herstelt beschadigd tandglazuur dankzij de re-mineraliserende werking van de bleekgel.

De ledlamp dient tien minuten op de bleekgel te staan. Voor een optimaal resultaat herhalen we deze handeling vijf keer. Om de behandeling zo ontspannen mogelijk te maken, heeft u de mogelijkheid om een dvd uit het assortiment van WIT te kiezen. Deze wordt gedurende de behandeling afgespeeld.

Witte tanden dankzij een bleekbehandeling bij WIT.

Witte tanden dankzij een bleekbehandeling bij WIT.

Tanden thuis bleken

U kunt er ook voor kiezen om uw tanden thuis te bleken. Als uw gebit in goede staat verkeert, maken we er afdrukken van. Op basis van deze afdrukken produceren we een passend bitje. Om witte tanden te kunnen garanderen, dient u het bitje ’s nachts te dragen tot het gewenste resultaat behaald is.

Tarieven voor witte tanden

Witte tanden door een bleekbehandeling in de tandartspraktijk € 349,-
Witte tanden door thuisbleekbehandeling € 250,-

Lees meer over de kosten voor een behandeling voor witte tanden.

Afspraak maken Contact opnemen

Intrinsieke en extrinsieke verkleuringen aan tanden

Witte tanden creëren een zelfverzekerde en stralende lach. Helaas kunnen een of meerdere tanden verkleuren. In de tandheelkunde spreken we over twee verschillende soorten verkleuringen:

Intrinsieke verkleuringen

Bij een intrinsieke verkleuring ontstaat de verkleuring aan tanden en/of kiezen van binnenuit. Dit kan veroorzaakt worden door een dode tand, medicijngebruik in de jeugd of wanneer er tijdens de ontwikkeling van het gebit te veel fluoride is opgenomen. Uw tanden witten is dan helaas niet de oplossing.

Extrinsieke verkleuringen

Bij een extrinsieke verkleuring zijn tanden en/of kiezen alleen aan de buitenkant verkleurd. Deze verkleuringen ontstaan bijvoorbeeld door het drinken van koffie, thee en rode wijn. Ook heeft roken een negatieve invloed op witte tanden en  kan een slechte mondhygiëne zorgen voor verkleuringen aan het gebit.

Witte tanden met de PrevDent methode

Bij WIT bleken we uw tanden met de PrevDent methode. PrevDent heeft een veilige tandenbleekmethode ontwikkeld waarbij de tandkwaliteit in tact wordt gehouden. De methode combineert Nano-Hydroxyapatiet met een zeer laag gehalte aan waterstofperoxide, namelijk 6 procent. zorgt ervoor dat het tandglazuur niet wordt aangetast. Daarnaast maken we gebruik van een warmtelamp in plaats van een ledlamp. Zo kunnen we op veilige wijze prachtige en natuurlijke resultaten bereiken. De PrevDent methode is geschikt voor iedereen die graag een mooi, wit gebit wilt. Zelf voor degenen die een zeer sterke aanslag op de tanden hebben. Laat u adviseren door de tandarts.

De voordelen van de PrevDent methode zijn:

 • Witte tanden binnen één uur
 • Voldoet aan de Europese richtlijnen voor het bleken van tanden
 • Veilig en pijnloos
 • Geen aantasting van het tandglazuur

Dit zeggen onze klanten:

 • Kelly, 35 jaar
  ‘Ik was erg onzeker over de gele kleur van mijn tanden. Dankzij WIT heb ik witte tanden en ben ik een stuk zelfverzekerder.’
 • Robbert, 23 jaar
  ‘Ik ben heel erg blij met het resultaat! De behandeling was ontspannen en ging snel voorbij.’
 • Micheal, 57 jaar
  ‘Mooie witte tanden heb ik altijd al gewild. Dankzij WIT heb ik een stralende witte lach en voel ik me een stuk aantrekkelijker.’

Tips voor het behoud van witte tanden

Na een bleekbehandeling bij WIT zijn uw tanden gemiddeld 8 à 9 tinten witter gedurende 2 à 3 jaar. Om ervoor te zorgen dat het resultaat zo lang mogelijk zichtbaar blijft, hebben wij een aantal tips voor u opgesteld.

Gebruik een whitening tandpasta om uw tanden te witten

De speciale whitening tandpasta’s bevatten een klein percentage bleekmiddel dat zorgt voor wittere tanden. Na een bleekbehandeling bij WIT raden we voor een langdurig resultaat aan om de tanden te blijven poetsen met de whitening tandpasta. Bestel de PrevDent tandpasta direct online.

Poets uw tong regelmatig

De bacteriën op uw tong kunnen leiden tot een verkleuring van de tanden. Verwijder de bacteriën door uw tong regelmatig zachtjes te borstelen van de achterkant van de tong naar voren toe. Spoel na iedere beweging de tandenborstel schoon om te voorkomen dat de bacteriën opnieuw in uw mond terechtkomen. Zo houdt u uw mond schoon en hoeft u uw tanden niet te witten.

Reinig uw mond na het eten van citrusvruchten

Citrusvruchten bevatten een grote hoeveelheid zuren, wat ervoor zorgt dat het glazuur slijt. Hierdoor krijgt u sneller vlekken op de tanden. Spoel daarom na het consumeren van een citrusvrucht altijd uw mond na met een glas water.

Vervang regelmatig uw tandenborstel

Zodra u merkt dat de haartjes van de tandenborstel naar beneden gaan hangen, is het belangrijk om het borsteltje te vervangen. Wanneer de haartjes ombuigen, is het namelijk niet meer mogelijk om de tanden goed schoon te maken.

Veelgestelde vragen over witte tanden

Hoe snel krijg ik weer witte tanden?

Met een tandenbleekbehandeling van WIT geniet u binnen één uur weer van stralend witte tanden. De behandeling maakt uw tanden 8 à 9 tinten lichter. Ook kunt u uw tanden thuis bleken met een tandenbleekset. U heeft binnen 1 tot 2 weken weer prachtig witte tanden. De frequentie van het aantal behandelingen stemmen we bij WIT tijdens een eerste consult met u af.

Hoe behoud ik witte tanden?

Na een bleekbehandeling behoudt u gedurende 2 à 3 jaar een wit gebit. Helaas ontstaan er door het gebruik van bepaalde voedingsmiddelen weer verkleuringen. Om dit moment zo lang mogelijk uit te stellen, is het belangrijk uw tanden te poetsen met een whitening tandpasta. Bekijk daarnaast ook onze tips voor het behoud van witte tanden.

Welke tandpasta moet ik gebruiken voor witte tanden?

Er bestaan speciale whitening tandpasta’s die een klein percentage bleekmiddel bevatten. Dit middel creëert witte tanden. Om zo lang mogelijk te genieten van witte tanden adviseren we u de PrevDent tandpasta die u kunt bestellen via onze webshop.

Hoe krijg ik witte tanden zonder schade aan mijn gebit?

De laatste 10 jaar is tanden bleken uitgegroeid tot een geaccepteerde cosmetische behandeling en sinds een aantal jaar is het zelfs een ware hype. Helaas gebeurt het bleken van tanden niet altijd op een veilige en professionele wijze. Sinds 2012 bestaan er daarom strenge regels voor bleekmethodes die gebruikt mogen worden binnen Europa. Noodzakelijk hierbij is dat er nooit meer dan 6% waterstofperoxide gebruikt mag worden. Ook mag de behandeling alleen uitgevoerd worden door óf onder supervisie van een tandarts. Bij WIT bleken we uw tanden altijd onder supervisie van een tandarts en maken we gebruik van de PrevDent methode. We kunnen u zo verzekeren van een veilige tandenbleekmethode die voldoet aan de Europese richtlijnen.

Ga voor witte tanden naar WIT

Tandartspraktijk WIT is gevestigd in Amsterdam en Maastricht. Dankzij ons specialistische team bent u verzekerd van prachtig witte tanden. Voor meer informatie over het bleken van de tanden kunt u ons contactformulier invullen of bellen naar 020 330 42 60.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Heeft u een vraag aan bepaalde vestiging?

  Onderwerp

  Uw bericht

  captcha

  Wist u dat we ook elke zaterdag geopend zijn?

  WIT Vestigingen

  WIT AMSTERDAM
  Rokin 120A
  1012 LC Amsterdam
  Telefoonnummer: 020 330 4260
  email: witrokin@outlook.com

  WIT Maastricht
  Grote Gracht 41
  6211 ST Maastricht
  Telefoonnummer: 043 325 1414
  email: info@wit.nl