Veel gestelde vragen over tanden bleken bij WIT.

Regelmatig krijgen we vragen van patiënten. Ze willen bijvoorbeeld graag weten of tanden bleken veilig is, of het pijn doet, hoe het werkt en of het hun gebit beschadigt. We hebben de veelgestelde vragen op een rijtje gezet, zodat u direct de antwoorden kunt vinden. Heeft u een vraag die hier niet tussen staat? Neem dan contact met ons op.

1. Is tanden bleken veilig?

Ja, mits dit veilig en professioneel gebeurt. De PrevDent behandeling,is een veilige in-office behandeling die diepliggende verkleuringen verwijdert met gegarandeerd het laagste percentage (6%) aan waterstofperoxide. De behandelmethode voldoet volledig aan de nieuwe wetgeving van de EU, welke sinds 1 november 2012 geldt. WIT bestaat sinds 2003 en heeft inmiddels ruim 20.000 mensen mogen verblijden met witte tanden.

2. Is het bleken van tanden gevoelig?

De PrevDent behandeling voor tanden bleken verloopt in 99% van alle gevallen zonder pijn. De nHAP (nano-Hydroxyapatiet) die verwerkt is in de 6% re-Whtening Solution staat bekend om zijn herstellende werking van het glazuur zowel tijdens als na het bleken. De methode is daarom ook geschikt voor mensen met gevoelige tanden. In geval er toch een lichte gevoeligheid ontstaat, zal dit binnen 24 uur na de behandeling zijn verdwenen.

3. Is de peroxidehoudende gel schadelijk voor mijn tanden?

Door de nieuwe wetgeving van de EU per 1 november 2012 wordt het gebruik van waterstofperoxide in producten aan banden gelegd. PrevDent gebruikt slechts 6% en voldoet daarmee aan de veiligheid norm. Peroxide is een oxidant. Waterstofperoxide valt uiteen in H2O+O2 (water en zuurstof) en bindt zich aan pigmenten (verkleuringen) en dringt door tot in de tandkern. Door het gebruik van een bleeklamp wordt het oxidatieproces versneld. Vervolgens valt de peroxide die gebonden is met de pigmenten uiteen in water en zuurstof en wordt deze afgevoerd via de tanden en uiteindelijk door het lichaam. Water en zuurstof zijn lichaamseigen stoffen en dus niet schadelijk. De veiligheid van waterstofperoxide is onafhankelijk vastgesteld en beoordeeld door de Scientific Committee on Cosmetic and Non-Food Products (SCCNFP), US Food & Drug Administration (FDA), wereldwijde professionele organisaties en key opinion leaders uit de dentale professie. Al deze instanties hebben geconcludeerd dat het gebruik voor het witter maken van de tanden zowel veilig als effectief is.

4. Hoe lang blijven mijn tanden wit als ik mijn tanden laat bleken?

De kleur van uw tanden is net zo specifiek en uniek als uzelf en daarom verschillen de uiteindelijke resultaten. Over het algemeen blijft het resultaat, met inachtneming van goede mondhygiëne, gebruik van de nazorgproducten en normale blootstelling aan voedingsmiddelen en dranken, 2 tot 2,5 jaar gehandhaafd. Het onderhoud van het gebit en de drink- en eetgewoonten spelen een belangrijke rol voor de duur van het resultaat.

Factoren die een negatief resultaat hebben op de witheid van het gebit zijn:

• Eten met veel kleurstoffen zoals kerrie, ketjap etc

• Koffie

• Thee

• Rode wijn

• Roken

5. Hoe werkt het?

De PrevDent specialist onderzoekt eerst uw tanden en tandvlees of deze gezond zijn. Dan wordt aan de hand van de VITA kleurenshade de kleur van uw tanden vastgesteld en besproken wat in uw situatie mogelijk is. De specialist plaatst de wangspreider om het gebit bloot te leggen; daarna wordt het tandvlees met een cofferdam afgedekt en uw lippen met een Maskingcream beschermd, waarna de Stainremoval én Bleekfoam op uw tanden worden aangebracht. U krijgt een bril op ter bescherming van de ogen en tot slot wordt de PrevDent lamp voor uw tanden gezet om de Bleekfoam te activeren. De behandeling duurt 60 minuten. In slechts uitzonderlijke gevallen is een extra sessie nodig. Meer informatie over hoe het werkt.

6. Is deze behandeling voor iedereen geschikt?

Bijna iedereen die graag wittere tanden wil hebben kan deze behandeling ondergaan met name diegenen die een zeer sterke aanslag van voedsel en/of nicotine hebben. Heeft u een beginnend gaatje, composietvullingen, kronen of brugwerk in het front? Dan is het verstandig om uw gebit eerst te laten controleren. Tijdens deze controle, welke kosteloos wordt uitgevoerd, wordt gekeken of uw gebit geschikt is voor de behandeling.

7. Wat is de minimum leeftijd?

De minimum leeftijd om te bleken is 18 jaar.

8. Wat als ik een brug of kronen heb?

De originele kleur van de brug of kroon verandert met een PrevDent behandeling niet mee. De behandeling zorgt er wel voor dat vlekken van uw brug of kronen succesvol worden verwijderd. Overleg met de specialist over hetgeen dat u zou kunnen verwachten.

9. Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt maximaal anderhalf uur.

10. Wat zijn de kosten? 

De adviesprijs voor een PrevDent behandeling bedraagt € 395,00. Op dit moment hebben wij een lopende kortingsactie voor € 325,00 als u online een afspraak bij ons maakt voor tanden bleken. Lees meer over de kosten.

11. Hoe houd ik mijn tanden hagelwit?

We raden u het volgende aan om uw tanden wit te houden:

• Poets uw tanden minstens 1 x per dag met de PrevDent tandpasta.

• Flos dagelijks.

• Bezoek uw tandarts en de mondhygiëniste regelmatig (advies: iedere 6 maanden).

• Gebruik de nazorgproducten van PrevDent.

12. Wat gebeurt er met witte vullingen?

In de praktijk blijkt het materiaal waarvan witte vullingen zijn vervaardigd ‘composiet’ redelijk mee te bleken. Mocht na een bleekbehandeling toch een kleurverschil ontstaan, dan kan uw tandarts dit gemakkelijk verhelpen door composiet te gebruiken in de nieuwe tandkleur. Het is meestal geen probleem om een bleekbehandeling uit te voeren. Tijdens het intake-gesprek direct voor de behandeling, krijgt u vanzelfsprekend een persoonlijk advies.

13. Hoe wit worden mijn tanden?

Met PrevDent behandeling zul je bij het ‘in-office’ bleken gemiddeld 8 nuances wittere tanden krijgen. De resultaten hangen uiteraard af van de genetisch bepaalde kleur van uw tanden en uw persoonlijke omstandigheden. Uiteindelijk is het doel een voor u zo’n optimaal mogelijk natuurlijke witte kleur te bereiken. De PrevDent specialist bespreekt aan de hand van de VITA kleurenshade met u wat u in uw situatie kunt verwachten. De PrevDent methode bleekt niet door de natuurlijke kleur van de tand heen. Vraag bij uw specialist naar aanvullende mogelijkheden als u wittere tanden wil dan de natuurlijke kleur.

14. Is het mogelijk om slechts een paar tanden te bleken?

Het is mogelijk om één of enkele tanden te laten bleken. Omdat de behandeling identiek is aan het bleken van het hele gebit blijft de prijs gelijk.

15. Word ik beschermd tegen de peroxide en de lamp?

PrevDent werkt met een PH-neutrale actieve Foam. Alvorens de Foam op de tanden aan te brengen wordt uw tandvlees volledig beschermd met een cofferdam en uw lippen met een Maskingcream. Hierdoor kan geen irritatie of verbranding van tandvlees ontstaan. Verder krijgt u een bril op die uw ogen beschermt tegen het licht van de –eventuele- bleeklamp.

16. Welke andere bleekmethodes bestaan er?

Bij de tanden bleekmethoden wordt onderscheid gemaakt tussen thuisbleken en professioneel in-office c.q. power bleken.

17. Wat is ‘in-office’ bleaching en wat is thuisbleken?

PrevDent is een power bleekmethode die ‘in-office’ door een tandheelkundig professional in een kliniek en/of praktijkruimte wordt uitgevoerd. Bij thuisbleken krijgt u van uw tandarts een door een professional gemaakt bitje mee naar huis, waarmee u ’s-nachts het gebit kunt bleken.

18. Wat gebeurt er met een spalkje achter mijn tanden?

Een spalkje achter uw tanden is geen probleem voor het uitvoeren van een PrevDent bleekbehandeling. Hier zal niets mee gebeuren.

19. Ik heb waarschijnlijk gaatjes. Kan ik dan toch mijn tanden laten bleken?

Onze tandarts zal u doorverwijzen naar uw eigen tandarts indien zij gaatjes constateren, of een vervolgafspraak maken in onze praktijk. In sommige gevallen kan er wel gebleekt worden en kan later door de tandarts een vulling gelegd worden die past bij de nieuw verkregen tint van de tanden. Voor dit soort situaties is de inspectie vooraf aan de behandeling o.a. bedoeld. Denkt u dat u op dit moment gaatjes heeft dan kunt u een afspraak maken op Tandartspraktijk WIT.

20. Zijn vullingen in het front van het gebit reden om tanden niet te bleken?

Nee, dat hoeft niet. De PrevDent specialist geeft u na onderzoek van het gebit een advies. In enkele gevallen wordt geadviseerd om de vullingen achteraf te laten vervangen c.q. bij te laten werken door de tandarts. Bij veel vullingen in het front adviseren wij vooraf een vrijblijvend consult aan te vragen bij uw of onze tandarts. Samen kunt u bepalen wat de juiste volgorde is om weer witte tanden te krijgen.

21. Leveren erg gevoelige tanden complicaties op bij het tanden bleken?

Nee, de PrevDent methode is uitstekend geschikt voor mensen met gevoelige tanden. In zeer incidentele gevallen kunnen er wat pijnklachten optreden tijdens of na de behandeling. Deze zijn binnen 24 uur na het tanden bleken verdwenen en eenvoudig te verhelpen met aspirine.

22. Heeft tanden bleken zin bij heel erg verkleurde tanden?

Er is een viertal tinten te onderscheiden in de tandheelkunde voor tanden. Juist gele en bruinachtige tinten, veroorzaakt door voedingsmiddelen en/of tabak, zijn uitstekend te bleken.

23. Ik ben ouder dan 60 jaar. Is tanden bleken dan een probleem?

Nee, uw leeftijd is geen belemmering om de behandeling te ondergaan.

24. Mag ik alles eten en drinken voor en na de behandeling?

Voor de behandeling mag u alles eten en drinken. Na de behandeling mag u tot 24 uur geen kleurstoffen consumeren. De PrevDent specialiste geeft u na de behandeling het PrevDent nazorgadvies mee naar huis en neemt met u door welke producten u allemaal wel en niet mag eten en drinken gedurende deze 24 uur. Hetzelfde geldt voor het roken.

25. Als ik via internet een afspraak maak, hoe weet ik dan zeker of ik geschikt ben om te bleken?

Als u komt voor de behandeling krijgt u altijd eerst een consult waarbij we gaan kijken of uw gebit geschikt is voor het bleken. Daarna gaan we pas beginnen met de behandeling.

26. Als ik heb geboekt via internet en ik ben niet geschikt omdat ik bv gaatjes heb, wat gebeurt er dan met mijn geld?

Dan wordt het geld uiteraard binnen 1 week terug gestort op uw rekening!

27. Als ik heb geboekt via internet en ik ben ziek, of de tandarts is ziek, wat gebeurt er dan met mijn afspraak?

Dan wordt uw afspraak verzet naar een andere datum.

WIT Vestigingen

WIT AMSTERDAM
Rokin 120A
1012 LC Amsterdam
Telefoonnummer: 020 330 4260
email: witrokin@outlook.com

WIT Maastricht
Grote Gracht 41
6211 ST Maastricht
Telefoonnummer: 043 325 1414
email: info@wit.nl

DE MEDIA OVER WIT:

Eerlijk: de angst voor een gebitje Peaches Geldof was levendig.
Godzijdank werd deze vrees bij het intake-gesprek direct ontkracht. En na
de behandeling, bij het héél voorzichtig lachen naar de spiegel, bleek
de angst inderdaad ongegrond. Het oogt als in een ver verleden, toen
diezelfde tanden net doorkwamen en nog niet verprutst waren door de
geneugten des levens. lekker fris! Waarschuwing: tanden bleken werkt
besmettelijk. Op de redactie loopt inmiddels al een tweede persoon met
melkwit gebit te pronken.

BEKENDE NEDERLANDERS OVER WIT: