Tanden bleken

Veilig, pijnloos en effectief bleken bij WIT

Laat uw tanden bleken bij WIT en geniet binnen één uur weer van een stralend wit gebit. De PrevDent methode is een veilige en effectieve manier om uw tanden in korte tijd 6 tot 9 tinten lichter te maken. Wilt u zich geen zorgen meer maken over uw glimlach? Kies voor een snelle en volledig pijnloze bleekbehandeling.

 • Tanden bleken vanaf € 325,-
 • 6 tot 9 tinten wittere tanden
 • Binnen één uur witte tanden
 • Veilige en pijnloze tandenbleekbehandeling

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor uw gebit? Maak dan direct een afspraak. Neem voor vragen over het bleken van tanden gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.

Ik was erg onzeker over de gele kleur van mijn tanden. Dankzij WIT heb ik weer witte tanden en ben ik een stuk zelfverzekerder. Bedankt!

Stralend witte tanden met de PrevDent CrWR methode

Laat uw tanden wit maken

In de loop der jaren verkleuren uw tanden door roken of het nuttigen van voeding of drank met kleurstoffen. Met een bleekbehandeling worden deze tandverkleuringen effectief verwijderd. Bij WIT maken we voor het bleken van tanden gebruik van de PrevDent Cleaning (re)Whitening & Repair methode (CrWR). Deze methode wordt veelvuldig door tandartsen toegepast om tanden op een veilige en doeltreffende manier te bleken. De behandeling heeft de volgende voordelen:

 • Duurt slechts één uur
 • Voldoet aan de Europese richtlijnen voor het bleken van tanden
 • Veilig en pijnloos dankzij blekende werking met maar 6% waterstofperoxide
 • In plaats van onveilige warmtelampen maken we gebruik van ledlicht
 • Geen aantasting van het glazuur.

Kronen, bruggen en vullingen behouden na een tandenbleekbehandeling hun eigen kleur of gaan terug naar de kleur bij nieuwstaat. Er bestaat helaas geen enkele bleekmethode die kunstelementen witter kan maken.

Uw tanden bleken in de bekendste kliniek voor witte tanden in Nederland

Sinds 2003 kunt u bij WIT terecht voor het bleken van uw tanden. Op basis van jarenlange ervaring hebben we de benodigde kennis om de beste resultaten te bereiken. Onze medewerkers zijn opgeleid in de tandheelkunde en de behandeling wordt altijd uitgevoerd onder supervisie van een tandarts. Al meer dan 35.000 mensen gingen u voor en ook u kunt weer genieten van stralende witte tanden!

Mooie witte tanden heb ik altijd al gewild. Dankzij WIT heb ik een stralende witte lach en voel ik me een stuk aantrekkelijker.

Stappenplan tandenbleekbehandeling in de praktijk

Wanneer u uw tanden laat bleken door professionals in onze praktijk, doorlopen we altijd een vast stappenplan. Een tandenbleekbehandeling bij WIT ziet er als volgt uit:

 1. Controle van uw gebit op gezondheid;
 2. Vaststellen van de actuele kleur van de tanden met de Vitapan kleurschaal;
 3. Plaatsen van een wangspreider om uw gebit bloot te leggen;
 4. Beschermen van het tandvlees door het aanbrengen van een cofferdam: een siliconenachtige pasta die wordt uitgehard door een lamp;
 5. Insmeren van de lippen met een masking cream;
 6. Bleekgel aanbrengen op uw tanden en kiezen om uw tanden wit te maken;
 7. Plaatsen van ledlichtlamp;
 8. Na 10 tot 15 minuten verwijderen we de gel;
 9. Voor een optimaal resultaat herhalen we dit vijf keer achter elkaar.

Thuis tanden bleken

U kunt er ook voor kiezen om uw tanden thuis te bleken. Voordat u kunt starten met het thuisbleekpakket, maakt u een afspraak in onze praktijk. Tijdens dit consult bespreken we de behandeling en het gewenste resultaat en maken we een afdruk van uw gebit. Benieuwd naar het thuisbleekpakket? Lees alles over thuis tanden bleken.

Kosten tanden bleken

Witte tanden door een bleekbehandeling in de tandartspraktijk € 325,-*
*De landelijke adviesprijs voor tanden bleken met de PrevDent methode bedraagt € 395,-. Door groot in te kopen betaalt u bij WIT maar € 349,-. Wanneer u online boekt, betaalt u slechts € 325,-! 

Bij WIT hebben we regelmatig speciale aanbiedingen. Houd onze aanbiedingen voor tanden bleken in de gaten!

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Meestal wordt een bleekbehandeling niet vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft, is er een mogelijkheid dat uw zorgverzekeraar de behandeling voor uw tanden wit maken wel vergoedt. Neem voor de voorwaarden contact op met uw verzekeraar, zodat u achteraf niet voor verassingen komt te staan.

Ik ben heel erg blij met het resultaat! De behandeling was ontspannen, pijnloos en ging snel voorbij.

Tips na het bleken van uw tanden

U geniet ongeveer twee jaar van het resultaat van een bleekbehandeling. Door kleurstoffen in drank en voeding zullen uw tanden geleidelijk weer verkleuren. Het verschilt per persoon in welke mate deze verkleuring plaatsvindt. Met onderstaande tips kunt u de verkleuring na het wit maken van uw tanden zo lang mogelijk uitstellen:

 • Maak gebruik van een goede whitening tandpasta. Bekijk onze PrevDent producten.
 • Poets uw tanden minimaal twee keer per dag twee minuten lang; vergeet ook niet om uw tong te poetsen.
 • Vervang uw tandenborstel regelmatig.
 • Reinig uw mond met een glas water na het eten van citrusvruchten.
 • Bezoek tweemaal per jaar de mondhygiënist en tandarts.
 • Vermijd roken en het nuttigen van producten met veel kleurstoffen als rode wijn en koffie.

Veelgestelde vragen over een bleekbehandeling

Is tanden bleken iets voor mij?

Het bleken van tanden is geschikt voor vrijwel iedereen die de wens heeft om wittere tanden te hebben. Wel geldt er een minimumleeftijd van 18 jaar. Ook is het van belang dat u een gezond gebit heeft. Wanneer u een afspraak maakt bij WIT om uw tanden te bleken, controleren we vooraf altijd de staat van uw tanden.

Hoe wit worden mijn tanden na de bleekbehandeling?

Bij WIT kunnen we uw tanden 6 tot 9 tinten witter maken. Voorafgaand aan de behandeling stellen we de actuele kleur van uw tanden vast met een kleurschaal. Op basis hiervan kunnen we u vertellen hoeveel tinten lichter uw tanden zullen worden.

Hoelang behoud ik witte tanden?

Het resultaat van de bleekbehandeling blijft ongeveer twee jaar zichtbaar. Drank en voedsel met veel kleurstoffen, roken en matige mondhygiëne verkorten de duur van het resultaat. U kunt uw tanden daarna wel opnieuw wit laten maken.

Doet tanden bleken pijn?

Nee, een bleekbehandeling is volledig pijnloos. Wel kunnen uw tanden direct na de behandeling gevoelig zijn. Binnen 24 uur verdwijnt deze gevoeligheid weer.

Is tanden bleken veilig?

Tanden bleken is in de laatste 10 jaar uitgegroeid tot een geaccepteerde cosmetische ingreep, een echte hype is het sinds de laatste paar jaar. Het bleken van tanden gebeurt niet overal op een veilige en professionele wijze. Sinds 2012 zijn er om die redenen regels ingesteld voor bleekmethodes die gebruikt mogen worden binnen Europa. Belangrijke regels hierbij zijn dat er maximaal 6% waterstofperoxide gebruikt mag worden en dat de behandeling alleen door of onder supervisie van een tandarts uitgevoerd mag worden. Hierdoor wordt de veiligheid van uw gebit gewaarborgd.

Bij WIT bleken we tanden onder supervisie van een tandarts en maken we gebruik van de PrevDent methode. Hiermee voldoet WIT ruimschoots aan de Europese richtlijnen en wetgeving.

Hoe kan de behandeling mijn tanden witter maken?

Met waterstofperoxide kunnen we uw tanden witter maken. Bij de bleekbehandeling van WIT gebruiken we PrevDent, een bleekmethode op basis van waterstofperoxide. Door uw gebit bloot te stellen aan dit middel wordt het wit. U hoeft dus niet meer rond te lopen met gele of verkleurde tanden.

Moet ik mij inschrijven als patiënt bij WIT om een bleekbehandeling te kunnen ondergaan?

Het is niet nodig om u in te schrijven als patiënt bij onze tandartspraktijk voor het ondergaan van een bleekbehandeling. Wij controleren uw gebit voor de bleekbehandeling om er zeker van te zijn dat er sprake is van een gezond gebit. Het kan voorkomen dat wij iets constateren, waardoor een bleekbehandeling op dat moment niet mogelijk is. U wordt dan eerst terugverwezen naar uw eigen tandarts alvorens we de behandeling kunnen uitvoeren. Wanneer uw gebit gezond is, starten we met de bleekbehandeling.

Maak een afspraak voor tanden bleken bij WIT

Maak eenvoudig online een afspraak voor tanden bleken bij WIT in Amsterdam, Maastricht of Gent. Neem voor meer informatie contact met ons op via 020 330 42 60 of vul onderstaand contactformulier in. We helpen u graag!

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Heeft u een vraag aan bepaalde vestiging?

  Onderwerp

  Uw bericht

  captcha

  Wist u dat we ook elke zaterdag geopend zijn?

  WIT Vestigingen

  WIT AMSTERDAM
  Rokin 120A
  1012 LC Amsterdam
  Telefoonnummer: 020 330 4260
  email: witrokin@outlook.com

  WIT Maastricht
  Grote Gracht 41
  6211 ST Maastricht
  Telefoonnummer: 043 325 1414
  email: info@wit.nl