5 fabels rond het bleken van je tanden

Er bestaan nog altijd veel fabels en misverstanden rond tanden bleken. Zo krijgen wij vaak de vraag of het bleken van tanden pijn doet. Onze tandartspraktijk heeft jarenlange ervaring als het gaat om bleken. Daarom hebben wij samen met onze tandartsen een lijst samengesteld van de 5 meest voorkomende fabels en misverstanden rondom tanden bleken.

Bleekgels met peroxide zijn schadelijk voor mijn tanden.

Bij Wit maken wij gebruik van PrevDent waar 6% peroxide in is verwerkt en daarom geheel veilig is voor je tanden. De bleekgel van PrevDent bindt zich aan pigmenten(verkleuringen) en dringt door tot in de tandkern. Door het gebruik van een bleeklamp wordt het oxidatieproces versneld. Vervolgens valt de peroxide die gebonden is met de pigmenten uiteen in water en zuurstof en wordt deze afgevoerd via de tanden en uiteindelijk door het lichaam. Water is een lichaamseigen stof en dus niet schadelijk.

Het bleken maakt mijn tanden gevoelig.

De Prevdent behandeling voor tanden bleken verloopt in 99% van de gevallen geheel pijnloos. De nHAP (nano-Hydroxyapiet) die verwerkt is in de 6% re-whitening Solution staat bekend om zijn herstellende werking. Zowel na als tijdens het bleken. In het geval er toch een lichte gevoeligheid ontstaat, zal dit binnen 24 uur na de behandeling verdwenen zijn.

Het resultaat na het bleken is maar tijdelijk.

De kleur van uw tanden is uniek en dus ook het resultaat. In het algemeen zal het resultaat zo’n 2 tot 2,5 jaar blijven. Dit is aanzienlijk langer dan goedkope (onprofessionele) bleekgels voor thuis. Ook het onderhoud van het gebit en de drink- en eetgewoonten spelen een grote rol voor de duur van het resultaat. Onze tandartsen zullen u altijd adviseren over producten die het resultaat van de behandeling kunnen verlengen.

Een behandeling moet ik meerdere keren herhalen.

Niet waar! Het bleken kan door het gebruik van de PrevDent bleekgel in één behandeling worden uitgevoerd. Een behandeling duurt maximaal anderhalf uur. Hoe lang een behandeling bij u duurt, hangt af van het gewenste resultaat en de status van uw gebit, wat onze tandartsen voorafgaand aan een behandeling altijd controleren.

Het bleken van tanden is erg duur.

Alleen met een behandeling bij een professionele tandartspraktijk die werkt met de PrevDent behandeling verzekerd u zichzelf van een resultaat waar u lang van kunt genieten. De adviesprijs voor een PrevDent behandeling bedraagt € 395,00. Doordat onze tandartspraktijk zich heeft gespecialiseerd en tientallen behandelingen per week doet profiteert u van schaalvoordeel. Profiteer daarom van onze online kortingsactie! U heeft al een PrevDent behandeling in onze tandartspraktijk voor € 325,00 euro.

 

 

Via ons handige boekingssysteem kunt u heel eenvoudig zelf een behandeling boeken en kiezen voor uw ideale dag en tijdstip!

 

Professioneel tanden bleken bij Praktijk WIT in Amsterdam